Jadłospis 25 – 28 marca
Śniadanie | 2 śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek | Pieczywo mieszane, masło, pasta szynkowa ze szczypiorkiem, pomidor Kawa zbożowa ALERGENY: ,mleko, gluten | Pomarańcze | Zupa koperkowa z ryżem i warzywami, Łazanki z mięsem, pieczarkami, kapusta białą i kiszoną, Kompot wieloowocowy ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja | Pizza z warzywami, serem żółtym i wędliną, Owoc – jabłko Herbata z cytryną ALERGENY: mleko, gluten, jaja |
Wtorek | Pieczywo mieszane, masło, parówki drobiowe, ogórek zielony, Herbata owocowa ALERGENY: gluten, mleko | Marchew w plastrach | Zupa gulaszowa z warzywami i ziemniakami, Ryz brązowy z jabłkami i cynamonem, Kompot śliwkowy ALERGENY: gluten, mleko, seler | Pieczywo mieszane, masło, kabanosy drobiowo-wieprzowe, sałata masłowa, Owoc – kiwi Kawa zbożowa ALERGENY: gluten, mleko |
Środa | Płatki kukurydziane na mleku z suszona żurawiną, Pieczywo mieszane, masło, dżem truskawkowy bez cukru, plastry kalarepy, Herbata z cytryną ALERGENY: gluten, mleko | Melon | Zupa pomidorowa z warzywami i makaronem, Zapiekanka ziemniaczana z warzywami, kiełbaską, jajkiem i serem żółtym, Herbata z pomarańczą i goździkami ALERGENY: seler, gluten, mleko, jaja | Rogal maślany z powidłami, gruszka, Mleko ALERGENY: gluten, mleko |
Czwartek | Pieczywo mieszane, masło, filet z indyka, sałata lodowa, Herbata owocowa ALERGENY: gluten, mleko | Porcja soku wyciśniętego z jabłka i gruszki | Krupnik zabielany, Ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka z marchwi i jabłka, Kompot wiśniowy ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja | Tosty z pieczywa mieszanego z cukrem pudrem, konfitura, mandarynka, Kakao ALERGENY: mleko, gluten |
Piątek | Przedszkole | nieczynne |