Jadłospis 28-30 kwiecień
Poniedziałek | Płatki kukurydziane z mlekiem Pieczywo mieszane, masło, ser Gouda, sałata masłowa, rzodkiewka Kawa zbożowa niskosłodzona ALERGENY: gluten, mleko | Banan | Krem cukiniowy z groszkiem ptysiowym Kasza jęczmienna, bitki wieprzowe, fasolka szparagowa Kompot truskawkowy niskosłodzony ALERGENY: gluten, mleko, seler | Rogal maślany, masło, powidło niskosłodzone Owoc – kiwi Herbata owocowa bez cukru ALERGENY: gluten, jajo |
Wtorek | Pieczywo mieszane, masło, kiełbaski na ciepło, ketchup, pomidor Herbata z cytryną bez cukru ALERGENY: gluten, mleko | Melon | Krupnik zabielany z warzywami Ziemniaki, kotlet drobiowy z pieca, sałata masłowa ze śmietaną Kompot śliwkowy niskosłodzony ALERGENY: gluten, seler, mleko | Jogurt naturalny z syropem klonowym Pałki kukurydziane Ciasteczka zbożowe bez cukru Mix owoców ALERGENY: mleko, sezam |
Środa | Pieczywo mieszane, serek biały słodzony miodem Ogórek świeży Kakao niskosłodzone ALERGENY: gluten, mleko, jaja | Pomarańcza | Rosół z makaronem i warzywami posypany natką pietruszki Pierogi z borówkami, gęsta śmietana Kompot wiśniowy niskosłodzony ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja | Pieczywo mieszane, masło, szynka z pieca, papryka Surówka z marchwi, jabłek, pestek słonecznika i dyni Herbata z cytryną bez cukru ALERGENY: gluten |
Czwartek | ||||
Piątek |